Lees hier waarom het soms onmogelijk blijkt te zijn om de Growatt Shine LAN interface in je netwerk op te nemen. De oorzaak is simple. Ook het oplossen van het probleem is geen rocket science, maar kan afhankelijk van de netwerk complexiteit vervelend zijn.
Ik ben 17 jaar trouwe klant geweest van XS4All. Ik heb hun meerwaarde altijd gewaardeerd, ondanks het feit dat de maximaal geleverde snelheid in mijn gemeente altijd al ver beneden het landelijke gemiddelde is blijven steken. Maar nu XS4All is ingelijfd bij de eigenaar van dat waardeloze netwerk ben ik genoodzaakt om een alternatief te zoeken. En dat alternatief valt me niet eens zo tegen!
SkyZIP is een veelzijdige proxy server voor de Chrome en Firefox webbrowsers. En de mooiste feature is dat je hem met een knopje aan of uit kunt zetten. Nadat ik SkyZIP een paar maanden gebruikt heb kan ik zeggen dat het, na Adblock Plus, mijn meest favoriete browser extensie geworden is.
Iedereen lijkt verbaasd te zijn als je geen Whatsapp hebt. Hoe kan iemand nou geen Whatsapp hebben? Op deze pagina probeer ik je uit te leggen waarom ik er voor kies om geen Whatsapp te gebruiken. Keuzevrijheid heet dat.
Ik snap er nix van, ik doe er nix mee, ik heb er nix aan, ze hoeven niet alles van me te weten. Kortom, ik heb mijn Facebook account gewist. En wel hier om......
Wat doe je als je slechts een beperkt, of zelfs helemaal geen mobile data abonnement hebt? Of wat als je in het buitenland bent en je wilt geen torenhoge telefoonreking als je weer thuis bent? Dan maak je dankbaar gebruik van openbare Wifi netwerken, toch? Maar dat is niet zonder gevaar! Hier zijn een paar simpele tips om het gebruik van openbare Wifi netwerken veel veiliger te maken.
Paypal is een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel, wie kent het niet? Paypal.me is een nieuwe dienst van Paypal die het betalen wel heel erg gemakkelijk maakt. Waarom heb ik dat niet bedacht?
Web hosters nemen je meestal alle zorgen uit handen die komen kijken bij het hosten van je eigen websites en email servers. Maar als je 4 of meer websites hebt lopen kan het heel interessant zijn om alles zelf te gaan doen. Hier zie je hoe ik dat heb aangepakt.
Ja, echt waar, Jan en alleman kan op je Wifi netwerk inloggen! En daar is niet zo heel veel aan te doen. Lees dit verhaal maar eens en zie hoe Microsoft er in geslaagd is om alle Wifi netwerken lek te prikken.
Grote bestanden, tot maar liefst 2GB, naar anderen versturen gaat reuze gemakkelijk met deze gratis web dienst. Je hoeft jezelf niet eens te registreren. Dus niet nog al een web wachtwoord wat je moet onthouden.
Houd je wifi veilig. Lees hier een aantal tips om je Wifi verbinding veilig te houden. En ook hoe je veilig gebruik maakt van Wifi onderweg. Ik leg hier ook uit hoe gemakkelijk het is om sommige draadloze netwerken te kraken.
Als je domeinnaam je lief is lees dan deze waarschuwing eens. Voor je het weet moet ook jij extra in de buidel tasten om je domeinnaam veilig te stellen.
Als je het mij vraagt is webreus op sterven na dood, net als zijn Engelse zuster firma webcolos.
Ik dacht dat ik mijn draadloze netwerk goed had dicht getimmerd. Oeioei, fout gedacht. Zonder dat ik het in de gaten had was mijn TV ook een draadloos netwerk aan het uitzenden. Op zich niet zo'n ramp. Het werd pas spannend toen ik merkte dat ik in 30 seconden op het netwerk van mijn TV kon inbreken.
Met deze gratis web service kun je gemakkelijk hulp bieden op afstand aan mede computeraars in nood. Installatie van programma's is aan beide zijden niet nodig.
Hier is een kort verhaaltje over mijn geweldige ervaringen met de zoekmachine Bing van Microsoft...... Niet dus.
Gmail is inmiddels uitgegroeid van een simpele webmail tot een meer dan volwaardige email dienst. Lees hier 10 goede redenen om meer met gmail te gaan doen.
Om spam en andere ongemakken te voorkomen kun je maar beter zuinig zijn op je identiteit. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen om te voorkomen dat je mailadres op de verkeerde plaatsen terecht komt.
Een gratis VPN service die nog eens heel erg simpel in het gebruik is ook. Bruikbaar als extra veiligheid op publieke netwerken. Of net doen alsof je vanuit Engeland of de Verenigde Staten met het internet verbonden bent.
Gevaarlijke dingen doen op andermans computer/netwerk is niet echt een goed idee. Met "gevaarlijk" bedoel ik dus van mail ophalen tot internet bankieren. Je weet nooit of het vreemde systeem besmet is en of het netwerk wordt afgeluisterd. Met deze Linux Live CD kun je veilig het internet op, zelfs op vreemde computers en netwerken, ongeacht hoe lek die ook mogen zijn.
Verberg je internet gedrag eenvoudig met de TOR Browser. Je netwerkbeheerder kan niet zien wat je aan het doen bent. Hij kan je daardoor ook geen beperkingen opleggen. Ook de servers die je bezoekt kunnen niet zien waar je vandaan komt, waardoor je een stukje anoniemer bent op het internet.
Zie hier wat een gemiddelde webserver op zeer eenvoudige wijze allemaal over je te weten kan komen.
Een VPN verbinding kan je veiligheid op vreemde netwerken, zoals Wifi hotspots, waarborgen. Heb je zelf geen VPN server, dan zijn er op internet voordelige, tot zelfs gratis oplossingen te vinden.
Wat doe je met je oude computer? Gooi je hem weg? Geef je hem weg? Of verkoop je hem? Wat je er ook mee gaat doen, het is geen prettig gevoel als die oude computer nog een hoop privé gegevens bevat. Daarom kun je maar beter eerst je harde schijf helemaal wissen voordat je die oude computer weg doet!
Een waargebeurd verhaal over hoe een besmette webserver voor de nodige ongemakken heeft weten te zorgen.