Ik Van Linux

Linux Is Overal


Nou, overal? Op heel veel plaatsen dan. Je hebt waarschijnlijk meer apparaten in huis die op Linux draaien dan je weet. Je internet modem/router werkt zeer waarschijnlijk op Linux. Je TV misschien ook wel. Wie weet, je digitale TV decoder ook. En wat dacht je van je moderne DECT huistelefoon. Of je printer, of je NAS. En je wegwijzertje kan ook best op Linux draaien.
Eigenlijk draait je Android telefoon ook op Linux!

Kortom de meeste apparatuur waar een beetje intelligentie in zit wordt tegenwoordig voorzien van het Linux operating systeem. Dat komt omdat Linux een goed doordacht systeem is wat zich al vele jaren bewezen heeft. En het kan gratis geïmplementeerd worden. Dus waarom zou je het wiel dan opnieuw uit gaan vinden.

Je herkent het echter vaak niet als Linux omdat de grafische schil ontbreekt. De grafische schil is iets wat mensen als eerste zien, en daarom wordt die schil automatisch geassocieerd aan het OS wat er onder ligt. Maar het OS kan ook goed functioneren zonder zo'n grafische schil. En dan herkennen we het niet zo gemakkelijk meer.

Verder worden verreweg de meeste webpagina's van het internet geserveerd door Linux machines. Sterker nog, heel veel netwerk apparatuur waarmee het internet aan elkaar hangt draait op Linux.

Dus Waarom Niet Op Jouw Desktop?


Als Linux al bijna overal aanwezig is dan is het natuurlijk nog maar een kleine stap om ook op jouw desktop te verschijnen. Lees deze pagina's maar eens en stap langzaam over op de wondere wereld die Linux heet. Je zult er geen spijt van krijgen.