Ik Van Linux

Linux Hoofdpagina


Zoals je aan de titel kunt zien hou ik van Linux. Langzaam maar zeker heb ik een steeds grotere afkeer voor Microsoft producten gekregen, gewoon door de negatieve ervaringen die ik er mee had. En dan ga je een alternatief zoeken. Apple met zijn dure rommel en arrogante houding is absoluut geen optie voor mij. Dan blijft er alleen Linux over op de PC. En dat bleek echt geen laatste optie te zijn. Het is voortaan zelfs mijn eerste optie geworden.
De laatste Windows versie die ik thuis echt gebruikt heb was Windows XP. Alle daarop volgende versies heb ik nauwelijks gebruikt.

Update: Op het werk gebruik ik sinds begin 2016 weer Windows 7 omdat mijn vertrouwde Linux computer de geest heeft gegeven. Ik gebruik toch het merendeel open source programma's en in theorie werken die op Windows net zo goed als op Linux (dacht ik). Windows 7 is inmiddels ge-update naar Windows 10. En mijn conclusie is dat Linux nog steeds veruit mijn favoriete besturingssysteem is.

Probeer Linux ook eens! Als je eenmaal goed met Linux overweg kunt wil je niet anders meer. Geloof me, het is een hele opluchting om van het Microsoft juk verlost te zijn.

Ubuntu is jarenlang de favoriet geweest voor ex-Windows gebruikers. Maar sinds Ubuntu hun eigen desktop interface Unity aan ons op probeert te dringen zijn veel mensen over gestapt op LinuxMint. Daar werk ik nu ook al jaren mee, naar volle tevredenheid. Echt een aanrader dus.