Huis Automatisering

Huis Automatisering Is Een Heet Onderwerp


In mijn omgeving zijn verschillende mensen met Huis Automatisering bezig. Zelf ben ik daar ook mee begonnen. Huis Automatisering is leuk, kan nuttig zijn, maar is vooral heel leerzaam. Het houd je hersencellen bezig.

Ondanks het enthousiasme van de Huis Automatiseerders ontbreekt het hen vaak nog wel aan wat basiskennis. Ik leg hen dat graag allemaal uit, maar ze moeten het vooral zelf doen. Het mooie is dan als ze de keer daarop met trots laten zien dat ze weer een stap verder zijn gekomen.
Daarom ben ik, na lange afwezigheid, weer begonnen om wat nieuwe onderwerpen aan mijn website toe te voegen. In deze hoek van mijn website vind je niet alleen de typische Huis Automatiseringsonderwerpen. Hierbij maak ik bewust de keuze om de zaak zo breed mogelijk te houden. Ik ga me niet beperken tot een bepaalde Huis Automatiseringsoplossing. De keuze is reuze. En die keuze mag je helemaal zelf maken.
Ik ga liever in op de randzaken, zoals netwerken, installatie en onderhoud van je server(s). Bijvoorbeeld de vraag "Hoe creëer ik een veilige toegang voor mezelf tot mijn Huis Automatisering?". Of "Hoe start ik Node-Red automatisch wanneer mijn computer opnieuw opstart?". En niet heel onbelangrijk "Hoe maak ik backups van mijn installatie?". En nog veel meer.
En soms zal ik een onderwerp behandelen wat niet perse meteen met Huis Automatisering te maken heeft. Maar de kennis die je daarmee opdoet maakt gebruik van technieken die je ook voor Huis Automatisering kunt gebruiken. Je mag het beschouwen als bijvangst, een bonus zeg maar.

Ik ben nog maar net begonnen met dit onderwerp. Het zal daarom allemaal nog een beetje moeten groeien. Maar hopelijk kan ik snel deze alinea verwijderen.
Veel lee(s/r)plezier.